Cele mai bune domenii de muncă pentru femei

Ştim cu toţii cât de controversate sunt discuţiile pe tema femeilor în câmpul muncii şi a abilităţilor acestora de a face munca la fel de bine ca şi un bărbat. Potrivit unui studiu al Biroului de Statistică a Muncii din SUA, pe anul 2012, au fost clasificate o serie de domenii de muncă cele mai portivite femeilor.
Una dintre industriile în care femeile excelează este sănătatea. Se preconizează o creştere a forţei de muncă feminine în domeniul sănătăţii cu circa 10,9% până în anul 2014, faţă de 9,1% în ceea ce îi priveşte pe bărbaţi.
Capacitatea de ascultare şi întelegere a femeilor face ca şi domeniul resurselor umane să fie dominat de acestea, faţă de preocupările bărbaţilor care nu sunt tocmai compatibile cu acest domeniu de activitate.
În ceea ce priveşte sistemul educaţiei, cei mai buni profesori, tutori sau administratori sunt tot femeile, cu atât mai mult cu cât, potrivir studiului, acest domeniu a fost dintotdeauna dedicat femeilor.
Compasiunea şi înclinarea spre a-i ajuta pe cei aflaţi în nevoie constituie, de asemenea, calităţi specifice femeilor, motiv pentru care forţa de muncă feminină domină şi în domeniul asistenţei sociale cu un procent de 73,8% angajate.
Femeile se dovedesc a fi adevărate talente şi în industria farmaceutică, dominată la un moment de bărbaţi. Un număr tot mai mare de reprezentante ale sexului feminin sunt atrase de acest domeniu de activitate.
Alte domenii în care forţa de muncă feminin să este la mare căutare sunt publicitatea şi relaţiile cu publicul unde acestea dau dovadă de creativitate şi pricepere în relaţionarea cu oamenii, domeniul asigurărilor din aceleaşi considerente, şi nu în ultimul rând avocatura, domeniu în care până nu demult barbaţii deţineau conducerea.
Iată deci, că femeile au făcut progrese însemnate în diverse domenii de activitate dovedind încă o dată capacitatea de a munci cot la cot cu adversarii de sex masculin.
Sursa: www.money.ro
This entry was posted in femei job blog. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *