Afaceri pe timp de criză

    Situaţia economică dificilă cu care se confruntă ţara ne determină să căutăm diverse soluţii de afaceri. Printre domeniile în care România are potenţial ridicat de dezvoltare sunt agricultura ecologică, agroturismul sau pescuitul. Ca şi în alte domenii, şi în agricultură există afaceri profitabile chiar şi pe timp de criză, a căror reuşită se bazează pe actualul context economic. Sunt afaceri simple, dar care pot salva din impas orice persoană care se confruntă cu nesiguranţa zilei de mâine şi instabilitatea locului de muncă.
 
    Agricultura ecologică este o afacere cu piaţă de desfacere pe întregul continent european. Studiile arată că cel puţin 49,5% dintre fructele, legumele şi cerealele produse în UE conţin pesticide. Prin urmare, jumătate dintre legumele şi fructele pe care le consumăm zilnic conţin substanţe toxice extrem de periculoase. De aceea, se pune bază pe agricultura ecologică, iar produsele de acest gen sunt la mare căutare.
 
   Afacerea cu chinchila este la fel de profitabilă. Este o afacere inedită, cu avantajul major de a avea desfacerea asigurată prin colaborarea cu un crescător profesionist. Investiţia iniţială este mică, amortizarea rapidă, iar profitul este fabulos, ţinând cont de faptul că o haină de blană de chinchillă costă în jur de 40-50 mii de euro.
 
  Cultivarea arbuştilor fructiferi – o afacere cu fructe mici şi profituri mari. Ce poate fi mai curat şi mai sănătos decât să faci bani din arbuşti? Culturile de căpşuni, zmeură, mure, coacăze, cătină, agrişe, afine, corn, smochine, soc sau trandafir de dulceaţă, fructe a căror cerere este foarte mare atât pe piaţa internă cât şi cea externă. Investiţia iniţială este moderată, iar profitul este maxim.
 
    Agroturismul, ca şi agricultura ecologică sunt intens sprijinite de către stat. Există şi posibilitatea obţinerii de fonduri europene nerambursabile. Pentru construirea unei pensiuni turistice poţi primi 50% din valoarea cheltuielilor eligibile dacă numărul maxim de camere nu depăşeşte 20, iar clasificarea este de 3 stele. În cazul agroturismului, poţi beneficia de fonduri nerambursabile de până la 70% din valoarea eligibilă a investiţiei.
 
    Pescuitul este de asemenea o afacere de succes. UE alocă 140 de milioane de euro pentru înfiinţarea fermelor piscicole. Alături de agricultură, piscicultura este un domeniu în care atât Uniunea Europeană cât şi statul au hotărât să investească. Se acordă astfel, subvenţii de 50,5 euro la hectar din fondurile UE, la care se adaugă alţi 47 de euro de la bugetul de stat. Învaţă cum să creşti păstrăvi, şalău sau somn şi cum să obţii încă din primul an de activitate o cifră de afaceri de invidiat peste 100.000.
 
    Soluţile sunt multiple şi după cum se pare şi posibilităţile de a investi în astfel de afaceri, sunt numeroase. Site-ul www.finantare.ro oferă informaţiile necesare pentru cei interesaţi.
 
    Sursa: www.manager.ro
This entry was posted in afaceri blog agricultura. Bookmark the permalink.

One Response to Afaceri pe timp de criză

  1. Klein, Yves, 1928 French painter. With critic Pierre Restany, he was a leader of the avant-garde movement called Nouveau R (founded 1960). In the 1950s Klein began to work in monochromes, creating abstract paintings in various single hues, and from 1957 on he worked only in a powdery textured ultramarine blue he called International Klein Blue (IKB), a color he created in 1956. He was perhaps best known for using nude models as “living paintbrushes,” covering them in IKB and rolling or pressing them onto paper or canvas to make paintings. Other Klein creations included The Void, an empty art gallery; a photograph of the artist leaping blithely into space; fountains made of water and flame; and paintings created with flame throwers or by exposing canvas to rainy weather. Many consider him a pioneer of minimalism minimalism, schools of contemporary art and music, with their origins in the 1960s, that have emphasized simplicity and objectivity.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *