Miliardarii anului 2011

Aşa cum ne-a obişnuit de câţiva ani încoace, revista Forbes ne prezintă şi în 2011 o clasificare a celor mai bogaţi oameni de pe planetă. Mai jos e topul primilor 10 miliardari din lume
Locul 1 în top zece este ocupat de Carlos Slim Helu. Acesta a avut în 2010 o avere de 53,5 bilioane de dolari, suma atingând în 2011 valoarea de 74 de bilioane de dolari. Pentru cei care nu îl cunosc pe Carlos Slim Helu, acesta este un om de afaceri mexican care activează în domeniul telecomunicaţiilor. Are o influenţă foarte mare asupra industriei de telecomunicaţii din Mexic şi America Latină.
Următorul magnat este binecunoscutul Bill Gates. Om de afaceri, filantrop şi co-fondatorul Microsoft Corporation, acesta avea în 2010 o avere de 53 bilioane de dolari. În 2011 averea a crescut la 56 bilioane de dolari. 
Locul 3 este ocupat de unul dintre cei mai de succes investitori din America, Warrsen Buffet. Filantrop, inginer, acţionar prim, preşedinte şi director executiv al Berkshire Hathaway, se poate lăuda cu o avere de 45 de bilioane de dolari. Din păcate, averea acestuia a scăzut în acest an în comparaţie cu anul trecut, când atingea valoarea de 47 de bilioane de dolari.
Pe locul 4 se află omul de afaceri francez, Bernard Arnault. Acesta deţine 51% din LVMH (Moet Henressy Louis Vuitton), iar avearea lui se ridică la suma de 41 bilioane de dolari în 2011. Se pare că i-a mers foarte bine, din moment ce averea dânsului aproape s-a dublat faţa de 2010, când era de 27,5 bilioane de dolari. 
Cu toate că nu a absolvit colegiul, în 1990 Larry Ellison a fost numit de către Universitatea Harvard antreprenorul anului. Co-fondatorul şi directorul executiv al Oracle Corporation, se află pe locul 5 în top, cu o avere de 39,5 bilioane de dolari. 
Locul 6 îi revine preşedintelui consiliului de directori şi direct executive ai Arcelor Mittal, Lakshui Mittal. Acesta deţinea o avere care se ridica în 2010 la 28,7 bilioane de dolari, iar în prezent atinge valoarea de 31,1 bilioane de dolari. 
În 1975 a deschis primul magazin Zara, în prezent este fondatorul şi preşedintele Index Group, Armacio Ortega se situează pe locul 7 în clasament. Averea lui se ridică la 31 de bilioane de dolari.
Locul 8 este ocupat de Eike Batista. Acesta este fondatorul mai multor companii din diferite sectoare, majoritatea fiind însă din sectorul minier. Acesta om de afaceri a reuşit să strângă o avere de 30 de bilioane de dolari. 
Preşedintele Reliance Industries Limited – cea mai mare întreprindere din sectoprul privat din India, Mukesh Ambani are o avere de 27 de bilioane de dolari şi se află pe locul 9 în top. 
Pe locul 10 se află o femeie. Christy Walton a moştenit averea soţului ei, John T. Walton. Din 2005 de la moartea acestuia, Christy deţine Wal – Mart. Cu toate că activează şi în diferite organizaţii non-profit, ea a reuşit să adune 26,5 bilioane de dolari.
Cu toate că nu se află printre primi zece, România este prezentă şi anul acesta în top. Dinu Patriciu care are o avere estimată la 2,2 miliarde de dolari şi Frank Timiş posedă o avere de 1,1 miliarde de dolari.
This entry was posted in afacere, miliadari, milioane, top zece. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *